(0)

Selecteer Regio

The Art of War 

‘The Art of War’ is een tentoonstelling die nu loopt in de Dossin-kazerne in Mechelen, en gaat over oorlog van alle tijden.

Jozef Cantré in Mudel 

Jozef Cantré was goed bevriend met Gustave De Smet en Frits Van den Berghe, samen legden zij de basis van het Vlaams expressionisme. Hij drukte met zijn verfijnde kunst een eigen stempel op de kunst van het interbellum.

Millet ‘in Amerika‘ 

De passie van de Amerikanen voor de Franse schilder zit geworteld in Millet’s vermogen om iconische figuren te creëren die doordrongen zijn van de liefde voor de aarde en toont de grootsheid van de migranten die het Oude Europa verlaten om de Nieuwe Wereld te bouwen.

Vrouwen in de Groote Oorlog 

In 2018 herdenken we het einde van de eerste wereldoorlog. Een gebeurtenis uit onze geschiedenis om nooit meer te vergeten maar vooral om uit te leren wat dit als verdere verloop voor onze samenleving heeft betekent.

Top Secret! 

Een tentoonstelling over geheimschrift en cryptografie in het Mundaneum te Mons waar we kennis maken met de codeermachines en met de mannen en vrouwen (waaronder talrijke Belgische pioniers) die deze discipline doorheen de geschiedenis vorm hebben gegeven.

Staat van Misleiding 

In het Parlamentarium opende op donderdag 25 januari een tentoonstelling over het thema ‘propaganda’. “State of Deception/Staat van Misleiding: de kracht van nazi-propaganda” is een reizende tentoonstelling ontwikkeld door het United States Holocaust Memorial Museum.

Gastvrij Brussel? 

Deze tentoonstelling beschrijft het parcours van de buitenlanders die zich voor enkele maanden of voor altijd in Brussel hebben gevestigd en doet dat aan de hand van de voorwerpen die deze mensen met zich mee hebben gebracht, hun persoonlijke getuigenissen of hun familiefoto’s.

Bezoek Ons Huis 

Ons Huis en de Bond Moyson stralen de fierheid uit van de opkomende werknemersbeweging die op het einde van de 19e eeuw deze gebouwen neerzette op de historische Vrijdagmarkt.