(0)

Selecteer Regio

Campagne #bibvooriedereen omarmt de bib

We gaan de bibliotheek letterlijk en figuurlijk omarmen!

Vind je het belangrijk dat een goede bibliotheekwerking behouden blijft? Zo vanzelfsprekend is dat niet, nu gemeenten niet meer verplicht zijn in een bibliotheek te investeren.


Doe mee!

De campagne #bibvooriedereen wil politici wijzen op de sterkte en het belang van de openbare bibliotheek en jij kan daarbij helpen. 

Omdat bibliotheken voor jong en oud enorm belangrijk zijn als basisdienst en ons een hele waaier aan mogelijkheden biedt op vlak van ontspanning, bijleren, sociale contacten leggen, op het internet surfen en ga zo maar door, steunen we deze campagne. Concreet voeren de initiatiefnemers tussen 19 januari en 23 april actie om massaal mensen het bibliotheekcharter te laten ondertekenen, waarin de vier essentiële kenmerken van de bib uit de doeken worden gedaan. Als aftrap van de campagne worden zo veel mogelijk mensen opgeroepen om op 19 januari om 11u hun bibliotheek letterlijk en figuurlijk te omarmen op een van de volgende locaties:

 

•                    De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

•                    Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel

•                    Bibliotheek Lanaken, Koning Albertlaan 112, 3620 Lanaken

•                    Bibliotheek Wevelgem, Vanackerestraat 20, 8550 Wevelgem

•                    Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw, Rink 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

•                    Bibliotheek Turnhout, Warandestraat 42, 2300 Turnhout

 

Kathedralen van kennis en cultuur

De openbare bibliotheek is vlot bereikbaar en heeft deskundig personeel. Logisch, toch? Dat zou je denken, maar gemeenten zijn niet langer verplicht te investeren in een bibliotheek. Wat zal dat in de toekomst geven? Niet alleen de bibliotheken maken zich zorgen. Meer dan twintig organisaties dragen de campagne #bibvooriedereen. Ze kan ook rekenen op de steun van zestig ambassadeurs. “Bibliotheken zijn kathedralen van kennis en cultuur. Literaire havens vol wetenschap en techniek. Steden van verleden en toekomst”, aldus Frank Deboosere, weerman en ambassadeur van #bibvooriedereen. “Toegang tot boeken zou een basisrecht moeten zijn voor elk mens, dus ik kan het belang van onze bibliotheken niet genoeg beklemtonen”, zegt auteur Griet Op De Beeck.

Om een tekort aan investeringen en ongewenste scenario’s te vermijden, willen de partnerorganisaties en ambassadeurs dus nu al een sterk signaal geven. Een bibliotheek voor iedereen is een bibliotheekcharter dat de werking van een openbare bibliotheek beschrijft. Draag jij de bibliotheek een warm hart toe? Teken dan nu op www.bibvooriedereen.be (nog tot 23 april). Zo zorgen we er samen voor dat binnenkort de vers verkozen gemeentebesturen beseffen: “De bibliotheek is een basisdienst voor elke burger!”

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top