(0)

Selecteer Regio

Gent Anders Bekeken

Een wandeltocht door de geschiedenis van de gewone man…

Op zaterdag 24 februari 2018 wandelen we door Gent, benoemd tot hoofdstad van Oost-Vlaanderen en in de volksmond gekend als de stad van de stroppendragers. Heb je interesse in Gent en nieuwsgierig naar die anders-bekeken-bril? Aarzel dan niet.


Wat mag je verwachten?

Onze plaatselijke gids, Mil Kooyman, schetst je de geschiedenis én actualiteit van deze voormalige textielstad alsof hij er zelf bij was. Met zijn kennis over het Anseeleplein, de vrijdagsmarkt maar ook de Vooruit, schetst hij het verhaal van de gewone man in de “rode” arbeidersbeweging. De strijd woedt nog altijd voort in 2017. Rond het vernieuwde Zondernaampark dat een oase in de stad is geworden, waar mensen leven in mooi gerenoveerde beluiken, getuigen van de lange arbeidersgeschiedenis. Ook in de Machariuswijk voel je de dynamiek van innoverende stadsprojecten.

Wil je mee?

Reserveer nu je plaats door onderstaand formulier ingevuld te versturen.

Na betaling van € 5/ pp op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233, met vermelding 'Gent Anders Bekeken', wordt je inschrijving definitief.
We spreken af op het stationsplein Gent Dampoort, de wandeling start stipt om 10u en eindigt om 13u. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten. Veel plezier! Aantal deelnemers (inclusief uzelf): 20

Inschrijfformulier Gent Anders Bekeken

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET door aan derden!Velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord

cultuur

Terug Top