(0)

Selecteer Regio

Gent anders bekeken (VOLZET)

een wandeltocht door de geschiedenis van de gewone man

Op zaterdag 28 mei 2016 wandelen we door Gent, benoemd tot hoofdstad van Oost-Vlaanderen en in de volksmond gekend als de stad van de stroppendragers. Heb je interesse in Gent en nieuwsgierig naar die anders-bekeken-bril? Aarzel dan niet.


Wat mag je verwachten?

Onze lokale wegwijzer, Mil Kooyman, schetst je de geschiedenis én actualiteit van deze voormalige textielstad alsof hij er zelf bij was. Met zijn kennis over het Anseeleplein, de vrijdagsmarkt maar ook de Vooruit, schetst hij het verhaal van de gewone man in de “rode” arbeidersbeweging. De strijd woedt nog altijd voort in 2016. In het Zondernaampark treed je in de voetsporen van 50 jaar migratie, waar mensen leven in beluiken die getuigen van de lange arbeidersgeschiedenis. Ook in de Machariuswijk voel je de dynamiek van innoverende stadsprojecten.
U komt toch ook?!

Meer weten?

Wil je mee?

Reserveer nu je plaats door onderstaand formulier ingevuld te versturen.

Na betaling van € 5/ pp op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233, met vermelding 'Gent Anders Bekeken', wordt je inschrijving definitief.
We spreken af op het stationsplein Gent Dampoort, de wandeling start stipt om 10u en eindigt om 13u. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten.

Welkom!

Agenda

zaterdag 28/05/2016 10u00 Stationsplein Gent Dampoort Gent Algemeen

Zoek op trefwoord

cultuur

Terug Top