(0)

Selecteer Regio

Charleroi Anders Bekeken - VOLZET

De Anders Bekeken wandeling van zaterdag 26 november in Charleroi heeft ondertussen het maximaal aantal deelnemers bereikt. Bekijk zeker de rest van ons aanbod Stad Anders Bekeken en schrijf je in voor één van de volgende wandelingen.


Wat mag je verwachten?

Charleroi torst een loodzware reputatie en een staalzwart verleden. De inwoners, les Carolorégiens, gaan gebukt onder het complex van de reputatie van de stad. Ten onrechte zal blijken... Ontdek een stad die zich opnieuw opricht.

Ingenieurs, uitvinders, architecten hebben het landschap van Charleroi bepaald. In oppervlakte is de stad vergelijkbaar met Parijs. Fabrieken zijn neergepoot bij waterlopen en treinverbindingen. Honderden terrils zijn nog steeds getuige van de noeste arbeid. De arbeidershuisjes staan nog steeds gegroepeerd rond de fabrieken. De huizen van de bourgeoisie staan op andere strategische plaatsen…

Hier geen prestigieus nieuw station, maar een mooi gerenoveerd gebouw van waaruit vroeger de glasblazers vertrokken naar Amerika en waar massaal Vlamingen toekwamen om te komen werken én Waal te worden.

Het mooiste art-deco stadhuis van het land staat hier. Het is hier dat Rex-oorlogsburgemeester Teugels in 1942 geliquideerd werd. Het is vanaf hier dat Solvay zijn wereldimperium opbouwde. Het is hier dat Delhaize klein begon. Het is hier dat de kleine René Magritte getraumatiseerd werd voor het leven en de codering voor zijn schilderingen ontstonden. Het is hier in het Musée de Beaux Arts dat het mooiste én grootste doek van Magritte te bewonderen valt.
En het is hier dat de Robbedoes en de Marsipulami thuis zijn.

Kom en ontdek de vergeten genieën, ontdek de stad die zich opnieuw opricht, ontdek de stad en haar openhartigheid.

Charleroi, méér dan een bezoek waard!

Praktische informatie

We spreken af in de stationshal Charleroi-Sud. De wandeling start stipt om 10u en eindigt om 13u. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten.

Veel plezier!

 

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top