(0)

Selecteer Regio

Charleroi Anders Bekeken

Ontdek Charleroi, Anders Bekeken, op zaterdag 26 november 2016. Charleroi torst een loodzware reputatie en een staalzwart verleden. De inwoners, les Carolorégiens, gaan gebukt onder het complex van de reputatie van de stad. Ten onrechte zal blijken... Ontdek een stad die zich opnieuw opricht.


Wat mag je verwachten?

Ingenieurs, uitvinders, architecten hebben het landschap van Charleroi bepaald, in oppervlakte is de stad vergelijkbaar met Parijs. Fabrieken zijn neergepoot bij waterlopen en treinverbindingen. Honderden terrils zijn nog steeds getuige van de noeste arbeid. De arbeidershuisjes staan nog steeds gegroepeerd rond de fabrieken. De huizen van de bourgeoisie staan op andere strategische plaatsen…
Hier geen prestigieus nieuw station, maar een mooi gerenoveerd gebouw van waaruit vroeger de glasblazers vertrokken naar Amerika en waar massaal Vlamingen toekwamen om te komen werken én Waal te worden.
Het mooiste art-deco stadhuis van het land staat hier. Het is hier dat Rex-oorlogsburgemeester Teugels in 1942 geliquideerd werd. Het is vanaf hier dat Solvay zijn wereldimperium opbouwde. Het is hier dat Delhaize klein begon. Het is hier dat de kleine René Magritte getraumatiseerd werd voor het leven en de codering voor zijn schilderingen ontstonden. Het is hier in het Musée de Beaux Arts dat het mooiste én grootste doek van Magritte te bewonderen valt.
En het is hier dat de Robbedoes en de Marsipulami thuis zijn.

Kom en ontdek de vergeten geniën, ontdek de stad die zich opnieuw opricht, ontdek de stad en haar openhartigheid.

Charleroi, méér dan een bezoek waard! Bienvenue!

Wil je mee?

Reserveer nu jouw plaats(en) door onderstaand formulier ingevuld te versturen.

Na storting van 5 euro/pp op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233, met vermelding 'Charleroi Anders Bekeken', wordt je inschrijving definitief.
We spreken af in de stationshal Charleroi-Sud. De wandeling start stipt om 10u en eindigt om 13u. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten.
Veel plezier!

Bienvenue!

 

Inschrijvingsformulier Charleroi Anders Bekeken

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET door aan derden!


Ik zou graag geïnformeerd willen worden over de activiteiten van Linx+
Velden met een * zijn verplicht

Agenda

zaterdag 26/11/2016 10u00 Stationshal Charleroi-Sud Charleroi Vrije tijd

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top