(0)

Selecteer Regio

Luik Anders Bekeken - VOLZET

De Anders Bekeken wandeling van zaterdag 17 december in Luik heeft ondertussen het maximaal aantal deelnemers bereikt. Bekijk zeker de rest van ons aanbod Stad Anders Bekeken en schrijf je in voor een van de volgende wandelingen.


Wat mag je verwachten?

We starten onze trip door Luik, aan het plein voor het nieuwe station Liège-Guillemins van de toparchitect Calatrava. In het station ontmoeten we meteen oude bekenden: André Cools is zeker van de partij, …

Het echte startpunt van onze wandeling is echter de Maas, de slagader van deze stad, nauw verbonden met de kolen en het staal die de stad groot en rijk maakten.
We wandelen door het oude stadscentrum en de ongekende geschiedenis. We botsen op oude en nieuwe architectuur: van mooie sociale woningbouw tot verborgen impasses.

Ooit al gehoord van het ‘Perron’? Van Charles Vandenhove? Van de Luikse revolutie? Een prinsbisschop, wat is dat eigenlijk? Waarvoor diende het ‘Werk van de Vlamingen’? Waar lagen de Luikse wijngaarden?

Boek deze wandeling en maak kennis met het rebelse verleden van de grootste stad van Wallonië, zo goed als onbekend in Vlaanderen. Onze gids geeft je bovendien zijn 3 beste actuele tips voor een geslaagde, vrije namiddag: scheutje cultuur, extra scheut geschiedenis of simpelweg windowshopping…
Ca vaut la peine!

Wil je mee?

Helaas is de Anders Bekeken wandeling van zaterdag 17 december in Luik volzet.
Bekijk zeker de rest van ons aanbod Stad Anders Bekeken en schrijf je in voor één van de volgende wandelingen.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top