(0)

Selecteer Regio

Luik Anders Bekeken

Maak op zaterdag 17 december 2016 kennis met het rebelse verleden van de grootste stad van Wallonië, zo goed als onbekend in Vlaanderen. Ooit al gehoord van het ‘Perron’? Van de Luikse revolutie? Waarvoor diende het ‘Werk van de Vlamingen’? Kom mee, Luik wacht op jou...


Wat mag je verwachten?

We starten onze trip door Luik, aan het plein voor het nieuwe station Liège-Guillemins van de toparchitect Calatrava. In het station ontmoeten we meteen oude bekenden: André Cools is zeker van de partij, …

Het echte startpunt van onze wandeling is echter de Maas, de slagader van deze stad, nauw verbonden met de kolen en het staal die de stad groot en rijk maakten.
We wandelen door het oude stadscentrum en de ongekende geschiedenis. We botsen op oude en nieuwe architectuur: van mooie sociale woningbouw tot verborgen impasses.

Ooit al gehoord van het ‘Perron’? Van Charles Vandenhove? Van de Luikse revolutie? Een prinsbisschop, wat is dat eigenlijk? Waarvoor diende het ‘Werk van de Vlamingen’? Waar lagen de Luikse wijngaarden?

Boek deze wandeling en maak kennis met het rebelse verleden van de grootste stad van Wallonië, zo goed als onbekend in Vlaanderen. Onze gids geeft je bovendien zijn 3 beste actuele tips voor een geslaagde, vrije namiddag: scheutje cultuur, extra scheut geschiedenis of simpelweg windowshopping…
Ca vaut la peine!

Wil je mee?

Reserveer nu je plaats door onderstaand formulier ingevuld te versturen.

Na betaling van € 5/ pp op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233, met vermelding 'Luik Anders Bekeken', wordt je inschrijving definitief.

We spreken af op het stationsplein Liège-Guillemins, de wandeling start stipt om 10u en eindigt om 13u. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten.

Bienvenue!

Inschrijvingsformulier Luik Anders Bekeken


Ik zou graag geïnformeerd willen worden over de activiteiten van Linx+Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET door aan derden!


Velden met een * zijn verplicht

Agenda

zaterdag 22/08/2015 10u00 Stationsplein Liège Guillemins Luik Vrije tijd

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top